Nyomtatás

Időpont: 2023. október 28. (szombat)
Helyszín: Magyaregregy, Zrínyi u. 5. Mecseki Tekergő háza :)
Túravezetők: Gurin László
Indulás: 2023. október 28. 9:00 óra
Kérjük, tartsátok be a pontos érkezést, mert a későket nem várjuk meg ráadásul megeszik őket az Óriások.

RÉSZVÉTELI DÍJ, DÍJAZÁS: A túra ingyenes, nincs részvételi díj és díjazás sem.

ÚTVONAL, TÁV, NEHÉZSÉG:

  • Az esemény jellege: Őszi túra a környező Óriásokra
  • Útvonal: Magyaregregy ► Máré-vára ► Cigány-hegy ► Szószék ► Dobogó ► Vörösfenyő-kulcsosház ► Magyaregregy
  • Táv: kb. 17 km (eltévedéssel együtt)
  • Nehézség:  Szint, táv, körülmények és minden egyéb tekintetében is a túra tapasztaltabb túrázóknak ajánlott
  • Időtartam: kb. 4 - 6 óra (egész napos program, utazással együtt)
  • Szintkülönbség: 1.100 m

A túra körtúra, így az autóval érkezők számára nincs szükség tömegközlekedés igénybevételére.
Parkolási lehetőség Magyaregregy bolt és temető melletti parkoló (nem kell fizetni)
Az utazás, a túra indulási helyszínére való eljutás, illetve a túra és a túravezetés végét követő hazajutás/továbbutazás kizárólag saját, egyéni szervezésben történik, nem a szervezők hatásköre. De ha akartok, egyezkedhetünk, ki mikor hogyan mivel utazik.

A TÚRA RENDJE:

  • A túrát szakképzett túravezető vezeti
  • Kérjük, mind társaitokat, mind az túravezetőt tiszteljük meg példás magatartással, a túra alatt az erdőben csendesen viselkedjünk! Ne hangoskodjunk, ne kiabáljunk (amúgy is sok minden már a téli pihenésre készül)!
  • Nagyobb létszám esetén legyünk türelemmel társaink iránt, mindig várjuk be egymást és vigyázzunk magunkra, túratársainkra is.

FELSZERELÉS:

  • Láthatósági mellény, elemlámpa
  • Vízálló, magas szárú bakancs, meleg zokni, vízhatlan nadrág, kabát. Felfelé sokat fogunk menni, így ne öltözzetek síruhába (tapasztalat), de a hátizsákba tegyetek be plusz réteg meleg ruhát, zoknit, pulcsit, akár a fél szekrényt - de Te fogod felcipelni a hegyre! Kamásli, túrabot és alulöltöző kérdésében mindenki maga döntsön. Hó nagy valószínűséggel nem lesz. Sál, sapka, kesztyű. Ezek legyenek :)
  • Ennivaló, innivaló: Egész napos élelmet pakoljatok magatoknak. Ajánlott: termoszban tea, csoki, szenvics, gyümölcs, egy kis víz (vannak források menet közben, de készüljetek úgy, mintha nem lenne). Izotóniás ital, gél is jól jöhet. (Szólj, ha nem tudod, mi az!)

KUTYÁS INFORMÁCIÓK:

Igen, kutyusok is jöhetnek, de csak ha bírják a strapát (kilóméterek, szint, hideg, stb.). Hozz neki enni, inni, ha fehér a bundája, lehet a túra végére más színű lesz.
 

LÉTSZÁMKORLÁT: Nincs. Annyira sokan azért nem leszünk talán. Aki jön, jelentkezzen itt: (Ha mégsem jössz, küldj egy üzenetet pl SMS-t)

A TÚRA SORÁN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM: 30/862-4396 (csak épp térerő nem sok)

SZABÁLYZAT, RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK, EGYÉB INFORMÁCIÓK:

  • Eső-nap, hó-nap, tornádó-nap, hóvihar-nap és egyebek: nincs. A túra eső, hó, hóvihar, köd és egyéb "rossznak" nevezett idő esetén is meg lesz tartva. Ha nem bírod a kiképzést, inkább melegedj otthon ;) A mottó: Rossz idő nincs, csak felkészületlen turista! (Csak nehogy nekem maradjon valami otthon!)
  • A programváltozás jogát fenntartjuk, a túrát elmaradása esetén nem vagyunk kötelesek pótolni! Csak akkor fog elmaradni, ha Laci lebetegszik. Eseményeinket a weboldalunkon és a Facebookon hirdetjük, így minden információt, a túra esetleges elmaradását is csak ezen a két felületen tudjátok követni.
  • A túrán mindenki csak saját felelősségére vehet részt, a túrán történt esetleges balesetek, rosszullétek vagy károk miatt a Hamahama Természetjáró Egyesület semmilyen felelősséget nem vállal! A túrán szakszerű, azonnali orvosi ellátást nem tudunk biztosítani, vészhelyzet esetén a 112 segélyhívó értesítendő. (Azután meg riasztják a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesületet, akik leadják a riasztást a Lacinak és a kör már be is zárult! Szóval ne kerülj bajba!) :)
  • Tájékoztatásul közöljük, hogy a rendezvényen, annak teljes ideje alatt a szervezők által akár élő, akár rögzített kép, videó- és hangfelvételek készülhetnek a résztvevőkről, mint tömegben, nyilvános rendezvényen való megjelenés, melyeket a szervezők a rendezvényeik népszerűsítésével kapcsolatosan a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak a Hamahama Természetjáró Egyesület oldalán, Facebook oldalán vagy partnereik, társszervezőik nyilvános felületein.

 

 


GDPR szabályzat