Nyomtatás

Időpont: 2023. április 15. (szombat)
Helyszín: Börzsöny-hegység
Táv: kb. 18 km (eltévedéssel együtt)
Időtartam: kb. 6-7 óra
Szintkülönbség: 715 m
Túravezető:
Dudek Heni

INDULÁS:

Letkés, Művelődési ház elől 9:00 órakor
Letkés, Dózsa u. 22/b.
Kérjük, tartsátok be a pontos érkezést, mert a későket nem várjuk meg...
ráadásul megeszik őket a hiúzok.
Na jó, maximum negyed órát várunk :)

RÉSZVÉTELI DÍJ, DÍJAZÁS: A túra ingyenes, nincs részvételi díj és díjazás sem. Esetleg az élény. Az igazi maradandó díjazásnak minősül. Szerintünk. Csaxólunk.

AZ ESEMÉNY JELLEGE: tavaszi túra. Várhatóan napsütés és száraz idő. Jobb esetben. Rosszabb esetben sár, eső, dagonya, mindenre készüljetek fel, mert esőnap nincs, mindenfajta időjárási körülmények között megtartjuk a túrát.

ÚTVONAL: Letkés, Kultúrház – Sákola-tető – Nagy-Koppány – Koldus-kút – Letkés, Kultúrház

A túra körtúra, így az autóval érkezők számára nincs szükség tömegközlekedés igénybevételére. A tömegközlekedéssel érkezők számára a túra végeztével Szob és Budapest felé is gyakran közlekedik busz és vonat.

NEHÉZSÉG: közepes. Szint, táv, körülmények és minden egyéb tekintetében is a túra közepes nehézségűnek mondható. Gyerekek is jöhetnek bátran, persze a megfelelő kondi és felszerelés fontos (szó esik róla a későbbiekben)

PARKOLÁS: ingyenesen a Kultúrház környékén. Az utazás, a túra indulási helyszínére való eljutás, illetve a túra és a túravezetés végét követő hazajutás/továbbutazás kizárólag saját, egyéni szervezésben történik, nem a szervezők hatásköre. De ha akartok, egyezkedhetünk, ki mikor hogyan mivel utazik.

A TÚRA RENDJE: Kérjük, mind társaitokat, mind a túravezetőket tiszteljük meg példás magatartással, a túra alatt az erdőben csendesen viselkedjünk, ne hangoskodjunk, ne kiabáljunk.
A túra ideje alatt igény szerint tartunk technikai szüneteket, amikor lehetőség lesz átöltözésre, szükségletek elvégzésére, evésre, ivásra. A túra végén lehetőség lesz Letkésen is felfrissülésre a helyi vendéglátóipari egységekben. Ugyanitt lehet majd pisilni is, előtte pedig az erdőben.
Nagyobb létszám esetén legyünk türelemmel társaink iránt, mindig várjuk be egymást és vigyázzunk magunkra, túratársainkra is.

FELSZERELÉS: Lehetőleg vízálló magasabb szárú bakancs, könnyed, réteges öltözék, kabát. Felfelé fogunk azért menni, így ne öltözzetek síruhába (tapasztalat), de a hátizsákba tegyetek be plusz réteg meleg ruhát, esőkabátot és legyen benne hely is, ha valamit le akartok majd vetni. Pakolhattok be pótrucit is. PL. zoknit, pulcsit, akár a fél szekrényt - de te fogod felcipelni a hegyre! Kamásli és túrabot kérdésében mindenki maga döntsön. Lessétek az időjárást is a dátum közeledtével. Sarat nem rendeltünk, de előfordulhat, hogy lesz, így helyenként csúszós útszakaszokon is át kell majd haladnunk: a túracipi kötelező - a simatalpú cipőt meg hagyjátok a tornatermi edzésekre
 
ENNI- és INNIVALÓ: egész napos élelmet pakoljatok magatoknak. Ajánlott: termoszban tea, csoki, szendvics, aszalt gyümölcs, egy kis víz, hogy legyen mit cipelned. Izotóniás ital, gél is jól jöhet. (Szólj, ha nem tudod, mi az!)
 
KUTYÁS INFORMÁCIÓK: Igen, kutyusok is jöhetnek. Hozz neki enni, inni, nehogy szarvasokra akarjon majd vadászni.
 
LÉTSZÁMKORLÁT: nincs. annyira sokan azért nem leszünk talán. Aki jön, jelentkezzen a www.hamahama.hu oldalon
 
A TÚRA SORÁN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM: +421 908 080 451
 
Találkozzunk itt!

 

 


GDPR szabályzat