Nyomtatás

Időpont: 2023. március 18. (szombat)
Helyszín: Börzsöny-hegység
Táv: kb. 10 km (eltévedéssel együtt)
Időtartam: kb. 4 - 5 óra
Szintkülönbség: 490 m
Túravezető: Dudek Heni és 
Debrei Attila

INDULÁS:
Zebegény, Mókus söröző elől 9:00 órakor
Kérjük, tartsátok be a pontos érkezést, mert a későket nem várjuk meg!
(Ráadásul megeszik őket a hiúzok)

RÉSZVÉTELI DÍJ, DÍJAZÁS: A túra ingyenes, nincs részvételi díj és díjazás sem. Esetleg az élmény. Ez igazi maradandó díjazásnak minősül. Szerintünk. Csaxólunk.

ÚTVONAL, TÁV, NEHÉZSÉG: Zebegény – Borostyán-kői pihenő – Hegyes-tető (Julianus kilátó) - Zebegény
Az esemény jellege: tavasz eleji túra. Várhatóan napsütés és száraz idő. Jobb esetben. Rosszabb esetben sár és dagonya.

NEHÉZSÉG: közepesen könnyű vagy közepesen nehéz, attól függ, mennyi dagonya lesz. Komolyra fordítva a szót: szint, táv, körülmények és minden egyéb tekintetében is a túra közepes nehézségűnek mondható. Gyerekek is jöhetnek bátran, persze a megfelelő felszerelés fontos (szó esik róla a későbbiekben)
A túra körtúra, így az autóval érkezők számára nincs szükség tömegközlekedés igénybevételére. A tömegközlekedéssel érkezők számára a túra végeztével Szob és Budapest felé is gyakran közlekedik vonat.

PARKOLÁS: ingyenesen a Mókus söröző vagy a vasútállomás és a Duna-part környékén.
Az utazás, a túra indulási helyszínére való eljutás, illetve a túra és a túravezetés végét követő hazajutás/továbbutazás kizárólag saját, egyéni szervezésben történik, nem a szervezők hatásköre. De ha akartok, egyezkedhetünk, ki mikor hogyan mivel utazik.

A TÚRA RENDJE: Kérjük, mind társaitokat, mind a túravezetőket tiszteljük meg példás magatartással, a túra alatt az erdőben csendesen viselkedjünk, ne hangoskodjunk, ne kiabáljunk.
A túra ideje alatt igény szerint tartunk technikai szüneteket, amikor lehetőség lesz átöltözésre, szükségletek elvégzésére, evésre, ivásra. A túra végén lehetőség lesz Zebegényben is felfrissülésre a helyi vendéglátóipari egységekben. Ugyanitt lehet majd pisilni is, előtte pedig az erdőben.
Nagyobb létszám esetén legyünk türelemmel társaink iránt, mindig várjuk be egymást és vigyázzunk magunkra, túratársainkra is.

FELSZERELÉS: Lehetőleg vízálló magasabb szárú bakancs, meleg zokni, vízhatlan nadrág, kabát. Felfelé fogunk azért menni, így ne öltözzetek síruhába (tapasztalat), de a hátizsákba tegyetek be plusz réteg meleg ruhát, esőkabátot és legyen benne hely is, ha valamit le akartok majd vetni :) Pakolhatsz be pótrucit is: zoknit, pulcsit, akár a fél szekrényt - de Te fogod felcipelni a hegyre! Kamásli, túrabot és alulöltöző kérdésében mindenki maga döntsön. Figyeljétek az időjárást is a dátum közeledtével. Sár nagy valószínűséggel lesz és helyenként csúszós útszakaszokon is át kell majd haladnunk, így a túracipi kötelező - a simatalpú cipőt meg hagyjátok a tornatermi edzésekre.

Itt találkozunk:

Weather by Freemeteo.com

 


GDPR szabályzat