Nyomtatás

Időpont: 2022. december 30. (péntek)
Helyszín: Királyrét, Fáradt Vándor Étterem előtt
Túravezetők: Debrei Attila és Dudek Heni
Indulás: 2022. december 30. 9:00 óra

Kérjük, tartsátok be a pontos érkezést, mert a későket nem várjuk meg ráadásul megeszik őket a hiúzok.
Jelentkezők eddigi száma: 26 fő (frissítve 2022. december 29.)


RÉSZVÉTELI DÍJ, DÍJAZÁS: A túra ingyenes, nincs részvételi díj és díjazás sem.

ÚTVONAL, TÁV, NEHÉZSÉG:

  • Az esemény jellege: havas Tavaszias körtúra a Börzsöny csúcsára.
  • Útvonal: KÖRTÚRA : Királyrét - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Királyrét
  • Táv: kb. 17 km (eltévedéssel együtt)
  • Nehézség: közepesen könnyű vagy közepese  nehéz, attól függ. Ha telekajáltad magad bejglivel, akkor nehezebb, ha csak vaníliás kiflit ettél meg egy pár kilót, akkor könnyebb. Komolyan: szint, táv, körülmények és minden egyéb tekintetében is a túra tapasztaltabb túrázóknak ajánlott
  • Időtartam: kb. 4 - 6 óra (egész napos program, utazással együtt)
  • Szintkülönbség: 1.600 m

A túra körtúra, így az autóval érkezők számára nincs szükség tömegközlekedés igénybevételére.
Parkolási lehetőség Királyrét egész területén: 1.000 Ft/járgány/nap
Az utazás, a túra indulási helyszínére való eljutás, illetve a túra és a túravezetés végét követő hazajutás/továbbutazás kizárólag saját, egyéni szervezésben történik, nem a szervezők hatásköre. De ha akartok, egyezkedhetünk, ki mikor hogyan mivel utazik.


A TÚRA RENDJE:

  • A túrát szakképzett túravezetők vezetik
  • Kérjük, mind társaitokat, mind az idegenvezetőket tiszteljük meg példás magatartással, a túra alatt az erdőben csendesen viselkedjünk, ne hangoskodjunk, ne kiabáljunk.
  • A túra ideje alatt egyszer tartunk technikai szünetet, ahol lehetőség van átöltözésre, szükségletek elvégzésére, melegedésre, ivásra, mégpedig a Nagy-hideg-hegyen. Ha nyitva lesz a turistaház. Ezt nem tudjuk biztosan. Ha nem, akkor pisilni csak az erdőben lehet.
  • Nagyobb létszám esetén legyünk türelemmel társaink iránt, mindig várjuk be egymást és vigyázzunk magunkra, túratársainkra is.

FELSZERELÉS:

  • Láthatósági mellény, elemlámpa
  • Vízálló magas szárú bakancs, meleg zokni, vízhatlan nadrág, kabát. Felfelé sokat fogunk menni, így ne öltözzetek síruhába (tapasztalat), de a hátizsákba tegyetek be plusz réteg meleg ruhát, zoknit, pulcsit, akár a fél szekrényt - de Te fogod felcipelni a hegyre! Kamásli, túrabot és alulöltöző kérdésében mindenki maga döntsön. Hó nagy valószínűséggel nem lesz. Sál, sapka, kesztyű. Ezek legyenek :)
  • Ennivaló, innivaló: Ahogy fentebb említettük, nem biztos, hogy nyitva lesz a NHH-en a turistaház, így egész napos élelmet pakoljatok magatoknak. Ajánlott: termoszban tea, csoki, fagyálló szenvics, gyümölcs, egy kis víz, hogy ha megfagy, legyen mit cipelned. Izotóniás ital, gél is jól jöhet. (Szólj, ha nem tudod, mi az!)

KUTYÁS INFORMÁCIÓK:

Igen, kutyusok is jöhetnek, de csak ha bírják a strapát (hó, kilóméterek, szint, hideg, stb.). Hozz neki enni, inni, ha fehér a bundája, akkor színezd be a túra napjára. Hupililára. Az jól látszik a hóban.
 

LÉTSZÁMKORLÁT: Nincs. Annyira sokan azért nem leszünk talán. Aki jön, jenentkezzen itt: (Ha mégsem jössz, küldj egy üzenetet pl SMS-t)

A TÚRA SORÁN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM: (70) 253-3-253


SZABÁLYZAT, RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK, EGYÉB INFORMÁCIÓK:

  • Esőnap, hó-nap, tornádó-nap, hóviharnap és egyebek: nincs. A túra eső, hó, hóvihar, köd és egyéb "rossznak" nevezett idő esetén is meg lesz tartva. Ha nem bírod a kiképzést, inkább melegedj otthon ;) A mottó: Rossz idő nincs, csak felkészületlen turista! (Csak nehogy nekem maradjon valami otthon!)
  • A programváltozás jogát fenntartjuk, a túrát elmaradása esetén nem vagyunk kötelesek pótolni! Csak akkor fog elmaradni, ha Attila lebetegszik. Eseményeinket a weboldalunkon és a Facebookon hirdetjük, így minden információt, a túra esetleges elmaradását is csak ezen a két felületen tudjátok követni.
  • A túrán mindenki csak saját felelősségére vehet részt, a túrán történt esetleges balesetek, rosszullétek vagy károk miatt a Hamahama Természetjáró Egyesület semmilyen felelősséget nem vállal! A túrán szakszerű, azonnali orvosi ellátást nem tudunk biztosítani, vészhelyzet esetén a 112 segélyhívó értesítendő.
  • Tájékoztatásul közöljük, hogy a rendezvényen, annak teljes ideje alatt a szervezők által akár élő, akár rögzített kép, videó- és hangfelvételek készülhetnek a résztvevőkről, mint tömegben, nyilvános rendezvényen való megjelenés, melyeket a szervezők a rendezvényeik népszerűsítésével kapcsolatosan a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak a Hamahama Természetjáró Egyesület oldalán, Facebook oldalán vagy partnereik, társszervezőik nyilvános felületein.

VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS:

 

 

 

 


TERVEZETT ÚTVONAL:


 

 


GDPR szabályzat